Over José Barendse

 

Na eerst in het reguliere basisonderwijs jarenlang ervaring opgedaan te hebben als groepsleerkracht, Intern Begeleider en Remedial Teacher ben ik in 2002, op zoek naar andere uitdagingen, als groepsleerkracht voor de Herman Broeren School voor Zeer Moeilijk Lerende Kinderen te Rosmalen gaan werken. Door de overstap in 2006 naar de Ambulante dienst van  Regionaal Expertise Centrum Balein kreeg ik nog meer mogelijkheden om mijn kennis te vergroten en met heel verschillende leerlingen te werken. In 2013 richtte ik de school de baas op.

Het ondersteunen van leerlingen  via de school de baas combineer ik met mijn werk als Ambulant Begeleider bij de Externe Dienst van REC Balein voor cluster 3 en 4 in het Basisonderwijs, in het Voortgezet onderwijs en op het Middelbaar Beroepsonderwijs (het Koning Willem 1 College te den Bosch). Daarnaast ben ik gediplomeerd dyslexie- en dyscalculiespecialist, rekencoördinator, Remedial Teacher, Intern Begeleider, jobcoach en ToC trainer-coach.

Bovendien heb ik de Gevorderden Opleiding Talentenbegeleider bij Novilo (Talentonderwijs in de praktijk) succesvol afgerond. Op grond hiervan beschik ik over de kennis en vaardigheden voor het begeleiden van hoogbegaafde leerlingen die vastlopen. Omdat het vastlopen bij hoogbegaafde leerlingen gepaard kan gaan met leer- en gedragsproblemen kan ik deze kennis uitstekend combineren met mijn andere specialisaties.

Mijn streven is dat leerlingen de optimale ondersteuning krijgen opdat ze zelf initiatief  durven te nemen om zich verder te kunnen ontplooien en te ontwikkelen. Telkens wanneer ik ervaar dat leerlingen hierdoor meer zelfvertrouwen krijgen, meer plezier hebben in school en uiteindelijk zelf het initiatief nemen om meer te kunnen leren, weet ik waarom ik dit vak zo inspirerend, zo mooi vind!

 

Wilt u meer weten en/of prijs stellen op een persoonlijke uitleg? Neemt u dan gerust contact op:

mobiel: 06 20074541

e-mail: jose@deschooldebaas.nl

 

logo linkedin

 

 

 

José Barendse is lid van de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers. Lidnummer 159877.

LBRT-Logo

 

José Barendse is lid van de Landelijke Beroepsgroep voor Begeleiders in het Onderwijs.

Logo LBBO def