Leerlingen

Hieronder lees je wat verschillende leerlingen zeggen over de school de baas

Thomas

José is super aardig en het is altijd heel gezellig om met haar te werken. Ze stelt je op je gemak en je werkt in een huiselijke sfeer. Ze staat altijd voor je klaar en ze doet altijd haar best om je te helpen. Door de tips en de uitleg van Jose ben ik beter geworden in wiskunde. Dankzij Jose ben ik nu de school de baas.

Thijs

Toen ik in mijn 2de jaar van het vwo zat, struikelde ik over meerdere vakken, bijv. Wiskunde en Latijn. Halverwege het jaar kon het niet verder en ik ging bijlessen volgen bij José Barendse. Tijdens haar lessen heeft zij mij geleerd hoe ik gestructureerd kon leren en hoe ik mijn tijd efficiënt kon besteden. Ze is een hele aardige en geduldige vrouw. Ze voelde me goed aan en kon mij op fouten wijzen. Vervolgens legde ze rustig uit wat er fout was en hoe ik die kon verbeteren of hoe ik die fouten niet meer hoefde te maken. Die lessen hebben mij heel goed geholpen, want mijn punten voor mijn vakken stegen. Aan het einde van het jaar ben ik overgegaan zonder een onvoldoende op mijn rapport te staan.

Toon

Aan het einde van de eerste klas had ik het moeilijk op school. Mijn moeder had me opgegeven voor bijles bij José en daardoor ben ik zonder onvoldoendes over gegaan naar havo/atheneum 2. In de tweede klas kreeg ik ook nog bijles en dat heeft me goed geholpen om over te gaan naar havo 3.

Nissrine

Al 3 jaar word ik begeleid door Jose en in die 3 jaar heeft ze me met alle vreugde meer begeleiding en hulp geboden dan ik ooit heb gekregen.

Nouheila

Ik vind de manier waarop ik nu al 3 jaar door Jose word begeleid heel fijn. Als ik iets niet snap helpt ze me direct met alle geduld.

Annemijn

Afgelopen jaar zat ik in mijn examenjaar van de havo. Ik had moeite met wiskunde en M&O. Ik had al meerdere bijlessen gevolgd bij andere personen. Dit was allemaal geen succes. Op advies van een vriendin ben ik naar José gegaan. Zij vertelde me dat ze een paar keer bij José was geweest en gelijk een stuk meer begreep van alle wiskunde stof. En ja, het was waar! Mijn tweede punt voor wiskunde was gewoon een 7.3! Nooit eerder had ik zo’n hoog punt voor wiskunde gehaald. Ook ben ik daarna gestart met bijles voor M&O. Ook dat ging een stuk beter. Uiteindelijk was mijn punt voor het eindexamen M&O een 6.7 en voor wiskunde een 7.0. Ik ben José nog steeds super dankbaar voor alle leerzame lessen. Ook de sfeer bij José is gezellig, je komt binnen en je krijgt gelijk een kop koffie of thee. José maakt alle tijd voor je en is ook echt met je bezig. Na de toets vraagt ze gelijk hoe het ging. Ze heeft me niet alleen geholpen met bijlessen M&O en Wiskunde maar ook met het rustig blijven nadenken tijdens examens en alle strategieën daarvoor. Zonder José was ik nooit met een 7 gemiddeld geslaagd voor wiskunde.

Femke

In mijn examenjaar vwo ben ik begonnen met deze bijlessen om mijn cijfers omhoog te krijgen en zo te slagen. Op advies van een vriendin van mijn moeder begon ik mijn bijlessen bij José na enkele mislukte bijlespogingen op school te hebben gehad. De bijlessen zijn in huiselijke sfeer i.p.v. een muf lokaal wat meteen een goede sfeer met zich meebrengt. Daarnaast krijg je meteen een kopje thee of koffie naar keuze aangeboden, waarna je aan de bijles begint. Tijdens de bijlessen worden je geen manieren van leren opgelegd die je moet gaan doen, wat vaak wel het geval is. i.p.v. je te dwingen op een bepaalde manier te leren, wordt er per persoon gekeken wat het beste zou kunnen werken. Dit maakte de bijlessen voor mij effectief. Verder kun je ook goed merken dat José het ook echt leuk vindt om de bijlessen te geven en je te helpen verder te komen in je opleiding, dit gaf mij dan ook extra stimulering om nog harder mijn best te doen. Het resultaat is dan ook dat ik geslaagd ben voor mijn vwo diploma (ondanks dat ik er in het begin niet zo voorstond) en nu ben ingeloot bij een vervolgopleiding opleiding op de Avans in den Bosch. Zonder de bijlessen had ik dit zeer waarschijnlijk niet gehaald.

Naomi

Ik zat afgelopen jaar in havo 5 en mijn struikelblok lag bij Engels. Ik besloot om bij Jose Barendse naar bijles te gaan zodat ik hopelijk wat beter mijn Engelse tentamens en uiteindelijk mijn Engels examen door zou komen. Ze hielp me met tekstbegrip maar ook met woordjes leren, schrijven en luisteren op die momenten dat ik daar tentamens voor had. José gaf me handige tips om o.a. de woordjes en de signaalwoorden te leren en ook hoe ik het beste een tekst kon aanpakken en kon lezen.
Ik ben blij dat ik bijles heb genomen want dankzij de bijles bij José ging ik met een voldoende voor Engels het Centraal Schriftelijk examen in. Voor het Centraal Schriftelijk examen had ik net niet genoeg om een 6 te blijven staan. Nu had ik een 5 voor Engels op mijn eindlijst, anders was het sowieso een 4 geweest en was ik gezakt. Nu heb ik dankzij José mijn examen gehaald.

Michelle

Ik ben Michelle en zit nu in de 2e klas. Ik haalde slechte cijfers en snapte zelf niet hoe het kwam. Ik leerde goed en liet me ook altijd overhoren door m’n ouders. Ik vroeg aan m’n mentor hoe het zou komen dat ik slechte cijfers haalde. M’n mentor antwoordde: ” Je moet meer Engelse boeken lezen”. Dat ben ik gaan doen. Maar het hielp niet. Ik ben naar m’n nieuwe mentor gegaan en vroeg aan haar hoe dat zou komen. Zij antwoordde: ”Waarschijnlijk heb je faalangst”. Toen heb ik gelijk naar José gebeld voor een afspraak. We hebben er samen over gepraat, oefeningen gedaan, toetsen besproken en ook heeft José mij overhoord. Nu mocht ik een mondelinge overhoring maken voor Frans en dat ging helemaal super met als resultaat een 9,3! Mijn dag kon niet meer stuk. Door de hulp en steun van José gaat het nu al helemaal super! José is zo’n lieve vrouw die je zo goed helpt! Hiervoor wil ik José heel erg bedanken zonder haar was ik nooit zo ver gekomen!

Sjors, 13 jaar, Ds Pierson college

Ik ben bij José terecht gekomen vanwege het PLANNEN van Duits en Engels. José had me van te voren al gewaarschuwd dat dat niet zo gemakkelijk zou worden.
Inmiddels heb ik een aantal lessen gehad en iedere keer leer ik weer bij.
Zo leer ik bijvoorbeeld dat ik goed de tijd nodig heb voor het plannen van toetsen.
Verder krijg ik heel veel uitleg over Duitse en Engelse grammatica, wat gewoon een ramp blijft maar iedere les toch beter gaat.
Wat ik voordat ik naar José ging altijd een het probleem vond, was hoe saai de lessen wel niet kunnen zijn.
Maar bij José leer ik dat het ook leuk kan zijn om je boek open te slaan..en zo niet dan sleurt ze je er wel doorheen.
Als je bang bent dat je het even niet meer weet, dan kun je haar gewoon bellen. Tot op de dag van vandaag gaat het SUPER.