Mireille

José Barendse is in groep 3 en groep 7 mijn juffrouw geweest op de Pius X basisschool in Wateringen. Ik denk er met veel plezier aan terug.

Ik had al eerder in groep 3 gezeten bij een andere juffrouw en ik begreep helemaal niks van het rekenen en lezen. Met buikpijn ging ik naar school, bang om te falen. Eigenlijk had ik nog een jaar langer op de kleuterschool moeten blijven, maar toch werd ik naar groep 3 gestuurd. Na een moeilijk jaar te hebben gehad op school, bleef ik zitten en moest ik groep 3 over doen.

De moed voor school was mij al in mijn schoenen gezakt, totdat ik bij Juffrouw José in de klas kwam. Zij was heel geduldig en lief voor mij. Precies de aanpak die ik nodig had als klein meisje. Ik kreeg weer vertrouwen in het leren. Ik snapte de rekensommen steeds beter en het lezen vond ik eigenlijk makkelijk. Ik ging met plezier naar school en had geen buikpijn meer. Juffrouw José leerde mij rekenen, lezen, schrijven en vooral om weer plezier op school te hebben.

In groep 7 kwam ik weer bij haar in de klas en dat vond ik hartstikke leuk! Inmiddels was ik een paar jaar ouder en op school ging het gelukkig goed. We kregen voor het eerst Engelse les en ik weet nog dat zij mij vaak complimenten gaf over het Engels. Het woord ‘bye’ had bijna iedereen fout geschreven, maar ik niet. Toch grappig dat je zo’n compliment nooit meer vergeet! Ook weet ik nog dat ze speciaal voor mij sokken uit Australië had meegenomen van mijn familie die daar woont.

Juffrouw José of eigenlijk nu voor mij José heeft mij veel geleerd en een belangrijke bijdrage geleverd aan mijn ontwikkeling. Ze is een intelligente vrouw en een rolmodel voor kinderen. Zij heeft het geduld en het talent om kinderen een vaardigheid aan te leren, vertrouwen te geven in het eigen kunnen en voelt aan dat ieder kind een andere aanpak nodig heeft. Voor mij was zij mijn lievelingsjuf op school en nu werk ik zelf ook met kinderen en hoop ik hun hetzelfde mee te kunnen geven als José bij mij heeft gedaan.